Areknappvegen 16, 5363 ÅGOTNES

Stor og flott maritimt beliggende enebolig med garasje! INKLUDERT naust med tilhørende båtplass!

Prisantydning

7 990 000,-

Omkostninger totalt

217 490,-

Totalpris inkl. omkostninger

8 207 490,-

Omkostninger

240,-  Pantattest kjøper
500,-  Tingl.gebyr pantedokument
500,-  Tingl.gebyr skjøte
199 750,-  Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 990 000,-)
16 500,-  Boligkjøperforsikring Gar-Bo (valgfritt)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

 • Boligtype:

  Enebolig

 • Byggeår:

  1998

 • Kommunenr.:

  4626

 • Gårds/Bruksnr.:

  30/168

 • Primærrom:

  214 m2

 • Tomteareal:

  1740 m2

 • Oppholdsrom:

  2

 • Antall soverom:

  4

 • Antall baderom:

  2

 • Energimerking:

  D

 • Kommunale avg.:

  24209,-

 • Ligningsverdi:

  1233134,-

 • Dato ligningsverdi:

  31-12-2022

 • Takseringsdato:

  21-02-2024

 • Meglers ref.nr:

  6240012

Trude Gunnlaugsson

Daglig leder/megler/jurist

48 88 84 01 / tgg@kapa.no

Eivinn Bendiksen

Eiendomsmeglerfullmektig

41 33 92 58 / eb@kapa.no

Visning

Kontakt megler for avtale om visning

Areknappvegen 16
5363 ÅGOTNES

Eneboligen strekker seg over 2 plan som inneholder: 1. etasje: Entré, gang, vaskerom, bad, 2 soverom, kjellerstue og 2 boder 2. etasje: Gang/trapperom, gang, bad, 2 soverom, omkledningsrom, kjøkken og stue med utgang til terrassen på 53,9m². Fra soverom 1 og kjøkken i 2. etasje er det utgang til balkongen. Parkering i dobbeltgarasje og biloppstillingsplasser på egen tomt. Garasjen ble oppført i år 2000. Utvendig redskapsbod på 6m². Vedbod på 5,9m². Naust med båtplass på felles flytebrygge kan kjøpes/leies i tillegg.

Standard

Kaland & Partners ved Trude Gunnlaugsson har gleden av å presentere Areknappvegen 16. Dette er en stor enebolig med dobbelgarasje hvor alt ligger til rette for et maritimt liv ved sjøen. Her er gode fiske- og padlemuligheter rett nedenfor, samt en fin sandstrand like ved. Fra boligen er det nydelig utsikt mot alle Byfjellene, Folgefonna og fjellene ved Rosendal.

Naust (over to etg) fra 2013 kan kjøpes i tillegg om ønskelig. Her har man felles kaikran og del av felles flytebrygge med egen båtplass. Av høydepunkter kan det her nevnes:

- Dobbeltgarasje fra 2000
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Kjøkkeninnredning ny fra 2015
- Herlig terrasse på hele 53,9m²
- 4 romslige soverom
- Naust (over to etg) fra 2013 ER INKLUDERT I PRISEN.
- Her har man felles kaikran og del av felles flytebrygge med egen båtplass.
- Mulighet ellers for leie av båtplass i nærliggende marina på Areknappen.
- Selger er fleksibel på overtakelse mellom 1/7-1/11

Boligen innehar følgende standard:

Boligens inngangsparti ligger i 1. etasje, her kommer man inn i en entré på 3,9m² med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko i skyvedørsgarderobe med speilfront. Malte keramiske fliser på gulv med underliggende varmekabler.

Videre kommer man inn i en gang. Gangen har et areal på 17,9m². Her er det like malte keramiske fliser som i entrèen på gulv med varmekabler.

Ett bad i hver etasje vil bidra til en bedre flyt i en travel hverdag. Begge bad er store nok til både dusj, vask og stell. Badet som er beliggende i 1. etasje måler 4,8m². Dette badet har keramiske fliser på gulv med varmekabler og keramiske fliser på vegger. Badet inneholder: Servant med møblement, speil og belysning, toalett og dusjhjørne. Badet er effektivt utnyttet. God gulvplass når dusjveggene er sammenslått. Dette badet ble oppgradert i 2010, toalett og dusjdører er fra 2022.

Praktisk med eget vaskerom. Vaskerommet er på 9,1m² og er innredet med utslagsvask, innredning med benkeplate og opplegg for vaskemaskin. Gulvbelegg på gulv med underliggende varmekabler og malte flater på vegg og himlingsflaten. Fra vaskerommet er det utgang ut noe som er særdeles praktisk vår/sommer for å kunne tørke klesvasken ute.

En egen kjellerstue/ TV-stue har et areal på 26,4m². Her er malt panel på vegger og malte keramiske fliser på gulv med varmekabler. God plass til sofagruppe og/ eller seng om ønskelig. Her er det montert vedovn , denne gir god varme på kalde høst- og vinterkvelder.

2 innvendige boder i 1. etasje måler 4,7m² og 9,8m² som gir gode oppbevaringsmuligheter.

Boligen har tilsammen 4 romslige soverom, 2 soverom i hver etasje. Soverommene i 1. etasje har arealer på 12m² og 14,7m², med laminat på gulv med varmekabler. God plass til seng/dobbelt seng, garderobeskap og/eller annet soveromsmøblement.

De resterende soverommene ligger da i 2. etasje, begge disse rommene er også romslige med mål på 13,2m² og 15,6m². Det største soverommet brukes som hovedsoverom/foreldre soverom. God plass til dobbeltseng, garderobeskap og annet soveromsmøblement. Fra dette soverommet er det videre inngang til et magisk omkledningsrom/garderoberom på 5,4m². Her er det innredet med garderobeskap. Fra dette soverommet er det utgang til en altan på 11m².
Soverom 2 i denne etasjen har også plass til seng/dobbeltseng om ønskelig, garderobeskap og/eller annet soveromsmøblement. Soverommene har laminatgulv. Det minste soverommet i denne etasjen har tapet på vegger.

Badet i denne etasjen ble oppgradert i 2009 med nye varmekabler, rør-i-rør system, nye overflater, baderomsinnredning og ny himling med innfelte spotlights. Keramiske fliser på gulv med varmekabler og keramiske fliser på vegger. Dette badet inneholder: Servant med møblement, speil og belysning, badekar, dusjkabinett og toalett. Dusjkabinett har bunn og bakvegger. Dusjvann går direkte i sluk. Dette fører til minimal fuktpåvirkning på gulv/ vegger ved dusjing. Dette badet har et areal på 8,9m².

Gang/trapperom er på 9,7m² og gang måler 4,7m². Nytt korklaminat gulv ble lagt i gang og stue i 2. etasje i 2012.

Lys og delikat stue som er på hele 41,4m², dette gir god plass til sofagruppe og spisebord. Flere store vindusflater sikrer et godt og naturlig lysinnfall til rommet og viser den magiske utsikten som lett blir et blikkfang. Det ble montert spotter himling i 2012. Peisovn med glassfront varmer godt opp på kalde vinterdager. Peisovnen her er vendbar. Fra stuen er det utgang til den herlige terrassen som måler hele 53,9m². Deler av terrassen er overbygd, så her sitter man i le fra vann og noe vind. Murt peis ved utekjøkken er koselig en kveldsstund. Stor og god boltreplass for barn med blant annet nedfelt sandkasse. Ballbinge og lekeplass i nærområdet. Området er barnevennlig med gangvei hele veien til skole, SFO og barnehage som ligger ca 15 min unna om man går.

Husets hjerte kjøkkenet fikk montert ny kjøkkeninnredning i 2015 fra kvalitetsleverandøren Sigdal. Kjøkkeninnredningen har slette fronter, noe som letter rengjøringen. To av overskapene har glassfronter. Kitchenboards over laminert benkeplate. Samtidig med fornyingen av kjøkkenet ble det lagt ny himling med innfelte spotlights og nye vegger . Hvitevarene ble skiftet, de er levert av Siemens og NEFF. Platetopp med induksjon, stekeovn, dampstekeovn, vinskap og kjøleskap er integrert. Kjøkkenet er utstyrt med lekkasjestopper. Ellers inneholder kjøkkenet stål oppvaskkum, ventilator og oppvaskmaskin. Kjøkkenet er på 20,2m² med plass til spisebord og "frokostbar" ved kjøkkenvinduet. En herlig plass å nyte morgenkaffen på. Her er godt med skap- og benkeplass for den som liker å boltre seg på kjøkkenet og gode oppbevaringsmuligheter til kjøkkenmaskiner/kjøkkenutstyr. Underliggende varmekabler i gulv. Utgang til altanen på 11m² fra kjøkkenet også.

Like nedenfor boligen ligger naustet som ER INKLUDERT I PRISEN. Dette går over to plan, bygget i 2013. Dette er en herlig perle sommerdager. I 1. etasje er det kjøkkeninnredning. NB, ikke innlagt vann og ikke etablert utslipp av gråvann. Begge deler er godkjent fra kommunen og vil kunne etableres i fellesskap med naboer Her er det herlig å trekke fram grillen og dekke opp til selskap. God plass til spisebord og sofagruppe. Herfra er det en like upåklagelig utsikt. I naustets 2. etasje er det plass til sofagruppe og spisebord om ønskelig. Flytebryggen som ligger ved kaien eies av et sameie med 2 andre. Båtplassen tilhørende boligen er den ytterste av de tre, hvor det ligger 2 røde kajakker på bildene. Her ligger forholdene til rette for fiske- og annen vannsport. Gode fiske-, bade, og padlemuligheter rett utenfor naustet.

Byggeår

1998

Tomteareal

1740m2

Parkering

Garasje, ellers biloppstillingsplass til flere biler på egen eiendom. Deler av innkjørsel nyasfaltert i 2023.

Oppvarming

Varmekabler i entré, gang, soverom og kjellerstue og kjøkken i 1.etasje, varmekabler på våtrommene og vedovn i begge etasjer.

Flexit balansert varmegjennvinningsanlegg, motor skiftet sommer 2023.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.

Tilstandsrapport utført av

Mats Hansen, datert 21.02.2024.

Ansvarlig megler

Trude Gunnlaugsson
Daglig leder/megler/jurist
tgg@kapa.no
48 88 84 01

Kaland & Parnerts

Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881

Salgsoppgavedato

22-05-2024

Meny