Blaauws vei 5
5022 BERGEN

Enebolig i dårlig forfatning og med vesentlige oppgraderingsbehov, men med flott og attraktiv beliggenhet i Kalfaret. Boligen går over tre etasjer + loft, samt garasje i kjeller. Kjeller bolig: Seks stk. rom. 1.etg: Ni stk. rom. 2.etg: To stuer, hall,soverom, bad, trapperom og to ytterligere rom. Loft: To rom (ikke målbart areal). Boligen har en altan med utgang fra loft.

Standard

Velkommen til Blaauws vei 5, en stor og unik enebolig beliggende i ærverdig og attraktivt boligstrøk på Kalfaret. Boligen er i svært dårlig stand og behøver vesentlig renovering. Tomten ligger flott til med nydelige sol- og utsiktsforhold, og man har gangavstand til Bergen sentrum.

Boligen går over tre etasjer samt loft. Det er utført en del oppussing etter brann i 1997, men det er nå større råteskader og skjevheter etter lekkasjer og sig i boligen. Noe arbeid er påbegynt, men er ikke ferdigstilt.

Gulvene i boligen er stedvis belagt med laminat. Ellers gulvbord og sponplategulv. Veggene i boligen er belagt med malt strie, gips og sponplater. Takene i boligen er belagt med malt gips og malte plater.

Badet er av eldre dato, og er flislagt på gulv og vegger. Innredningen består av dusj, badekar, toalett og servant.

Boligen har en altan med utgang fra loft. Hele altanen må pusses opp.


Selger opplyser følgende om boligen:
"Blaauws vei 5 - Dragestilsvillaen "Oscarsborg"

Blaauws vei 5 er en tømmervilla som ble reist i nasjonalromantisk dragestil på Dale i 1899 som direktørbolig for Dale fabrikker. Omkring 1910 ble "Oscarsborg" flyttet til Kalfaret og oppført på et høydedrag med storslått utsikt, som bolig for skipsreder W.Gilbert. Huset er tegnet av arkitekt Schak Bull, en toneangivende arkitekt i Norge og for Bergens arkitekturutvikling. Dragestilen var en eksklusiv stil og et originalt norsk bidrag til tidens arkitektur. Huset har en sentral trappehall som går gjennom begge etasjer og som er et trekk fra tidens fornemste villa-arkitektur, med stuer i 1.etasje og soverom i 2.etasje. Flyttingen av villaen ble ledet av arkitekt Jens Zetlitz Kielland som tegnet Gamlehaugen, og Schak Bull hadde blant annet tegnet villaen på Trollhaugen et par år tidligere. Blaauws vei 5 ligger i et miljø preget av villabebyggelse fra 1900-tallets begynnelse. Villaen er tegnet som et eventyrslott med assymetrisk grunnplan, trekk fra sveitserstilen og inspirert av middelalderens byggestil med utkraget 2.etasje og store takutstikk. Som villa er den oppført i samme stil som Holmenkollen Hotel og Frognerseteren.

Villaen fremstår idag som et restaureringsprosjekt. Eiendommen ligger på en av Bergens beste tomter i byens fornemste villastrøk."

Byggeår

1899

Tomteareal

620m2

Parkering

Parkering i garasje og på egen tomt.

Beskaffenhet

Det er hekk rundt deler av tomten, og det er pågående arbeider med oppgrusing rundt boligen.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk oppvarming.

Energimerking

Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.
Megler har informert selger om selgers plikt til å energimerke boligen, men det foreligger per dato ingen energiattest.
Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.

Tilstandsrapport utført av

Takstingeniør Tom-Erik Lund, datert 27.05.2024.

Ansvarlig megler

Yvonne Halvorsen
Eiendomsmegler
yh@kapa.no
91 84 29 72

Kaland & Parnerts

Vestland Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832

Salgsoppgavedato

04-07-2024

Kart
Blaauws vei 5, 5022 BERGEN

Se flere boliger i området

Bergen-Sentrum
Nyhavn 19
45 m2 - 1 soverom
kr 3 890 000
Meny