Fanahammeren 88
5244 FANA

Innholdsrik enebolig med stor biloppstillingsplass like utenfor. Det er plass til å føre opp garasje på eiendommen for den som ønsker dette. Det må søkes til Bergen kommune før oppføring. Det er eller fine terrassearealer på begge sider av boligen, med sol fra tidlig morgen til ut på kvelden. Boligen går over 3 plan og har følgende rominndeling: Underetasje (hoveddel): Entré, trapperom, vaskerom og bod. 1. etasje: Stue/kjøkken/trapperom, 2 soverom og bad. Loftetasje: Trapperom, toalettrom og 2 soverom. (Etasjen er ikke godkjent for varig opphold) Underetasje (utleiedel): Entré, kjøkken, bad, soverom og stue. Godkjente tegninger er innhentet og følger vedlagt. Det gjøres oppmerksom på følgende avvik mellom godkjente tegninger og dagens bruk: Det kan se om som at bygningstegningene er speilvendt i forhold faktiske forhold. Underetasje: Entré i hoveddelen er tegnet inn som vaskerom. Deler av soverom har blitt omgjort til bad. 1. etasje: Badet er visst et udefinert rom ihht. tegninger. Loftetasje: Hele etasjen er innredet i etterkant av byggeår og er tegnet inn som uinnredet og uisolert loft i tegningene. Det kreves bruksendring for at rommene skal godkjennes for varig opphold (soverom, stue osv.) Kjøperen overtar risikoen og ansvaret for dagens bruk.

Standard

Fanahammeren 88 er en innholdsrik enebolig i Tyroler-stil, som ligger i et etablert og attraktivt villa-område.

Eiendommen har en solrik beliggenhet i et maritimt og barnevennlig bomiljø. Det er ca. 300 meter ned til sjøen på allmenningen på Fanahammeren, der man kan nyte utsikten over sjøen med en kopp kaffe på en av benkene. Det er gangavstand til barneskole, Tusenårsparken og fin badeplass ved Fanafjorden.

Tusenårsparken ligge ikke langt unna, og det er gangavstand bort til Kirkevoll skole, som går fra 1. - 10. klasse.

Det er flere idrettsanlegg med fritidstilbud for barn (bl.a. Fana og Bjarg) . Kort vei til Lagunen/Laguneparken med alt som trengs av butikker og flere restauranter. På lagunen er det også kino.  Bussholdeplass innenfor kort gangavstand.

Fasiliteter:
 • Balkong/Terrasse
 • Rolig
 • Barnevennlig
 • Turterreng
 • Offentlig vann/kloakk
 • Garasje/P-plass
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Parkett
 • Peis/Ildsted
 • Lademulighet
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet

Huset ble bygget i 1988 og har jevnlig vært modernisert og vedlikeholdt. Dagens eier nevner at følgende er utbedret og oppgradert de senere år:
 • Nytt baderom 2014-2015
 • Oppgradering av vaskerom 2017 - delvis egeninnsats/delvis fagfolk
 • Nytt kjøkken 2018 - delvis egeninnsats/delvis fagfolk
 • Parkett stue utleiedel 2020 -egeninnsats
 • Oppgradering av sikringsskap april 2023 - elektriker (det finnes garantier)
 • Byttet terrassebord terrasse front 2023 - egeninnsats

Under følger en beskrivelse av boligens standard og kvaliteter:

Underetasje (hoveddel)

Entré (7,9 m²):
Gulvfliser og gulvvarme. Vegger med malt strie (glassfibervev). Panelet himling. Rommet inneholder også stoppekran,
varmtvannsbereder og sluk (rommet var opprinnelig vaskerom med biinngangsdør).

Trapperom (11,7 m²):
Sammenhengende gulv med entré og med
gulvvarme. Gulvfliser. Vegger med malt strie (glassfibervev). Panelet himling. Trapp med åpne trinn.

Vaskerom (5,8 m²):
Helfliset rom. Mørke gulvfliser og hvite fliser på vegg. Innredning med benkeskap, høyskap, og overskap. Lys benkeplate og nedsenket/underlimt vaskekar. Plass for vaskemaskin og tørketrommel i arbeidshøyde.

Bod (12,5 m²):
Gulvfliser. Vegger med malt strie (glassfibervev). Panelet himling. Div hyller.

1. etasje:

Trapperom/kjøkken/stue (ca. 56,5 m²):
Eikeparkett. Vegger med malt strie (glassfibervev) og glatte plater. Malte himlingsplater (60×120 cm). Downlights på kjøkken. Vedovn og varmepumpe. Utgang til altan/terrasse.

Kjøkkeninnredning med glatte fronter (høyglans). Heltre benkeplate med nedsenket/underlimt oppvaskkum.

Kjøkkenøy med kokesone og oppvaskkum, samt innfelt kjøkkenventilator i himling. Integrerte hvitevarer fra 2017 (Miele kjøleskap og AEG ovn/mikrobølgeovn/oppvaskmaskin, Norcool vinskap), stor induksjonsplateopp og integrert kjøkkenvifte i tak (Whitt).

Soverom:
2 soverom på henholdsvis 12,8 og 13,4 m². Eikeparkett. Vegger med malt strie (glassfibervev). Malte himlingsplater (60×120 cm).

Bad (3,4 m²):
Helfliset bad med mørke fliser. Baderomsmøbel med skuffefronter. Speilskap med lys. Vegghengt toalett. Dusj med nedsenket gulv, og skillevegg i glass. Dusjgarnityr med hånd og hodedusj.

Loftetasje:

Trapperom:
Gulvflate utgjør ca. 24 m² inkl.trapp (måleverdig areal er mindre grunnet skråtak). Eikeparkett. Skråtak/himling med panel. Utgang til
altan/terrasse på vest. Tilkomst til toalett, 2 soverom, og kryploft.

Toalettrom:
Gulvflate utgjør 2,6 m² (måleverdig areal er mindre grunnet skråtak). Helfliset toalettrom. Skråtak med panel. Gulvmontert toalett og vegghengt servant.

Soverom:
2 soverom med gulvflater på henholdsvis 11 og 12 m² (måleverdig areal er mindre grunnet skråtak). Sammenhengende gulv med trapperom. Vegger med malt strie (glassfibervev). Skråtak/himling med panel. Utgang til altan fra begge soverom.

Underetasje (utleiedel):

Entré (2,4 m²):
Gulvfliser og gulvvarme. Vegger med malt strie (glassfibervev). Panelet himling. Sikringsskap (for hele huset) befinner seg her. Rommet var opprinnelig hovedinngang/entré for hele boligen.

Kjøkken/gang (12 m²):
Gulvfliser og gulvvarme. Vegger med malt strie (glassfibervev). Panelet himling.

Kjøkkeninnredning fra IKEA med eikefronter. Heltre benkeplate og dobbel oppvaskkum . Vegg over benkeplate belagt med flis. Overskap og vitrineskap. Plass for komfyr, vaskemaskin og kjøleskap.

Stue (13,5 m²):
Laminatgulv og gulvvarme. Vegger med malte plater. Panelet himling.

Soverom (8 m²):
Sammenhengende gulv med gang/kjøkken. Vegger med malt strie (glassfibervev). Panelet himling.

Bad (2,5 m²):
Sammenhengende gulv med gang (grå fliser). Vegger med hvite fliser. Gulvmontert toalett og vegghengt servant. Dusj med forheng, og dusjing direkte på flis/overflater.

Byggeår

1988

Tomteareal

514m2

Parkering

Parkering på egen tomt.

Arealbeskrivelse

Underetasje hoveddel: Entré, trapperom og vaskerom. Underetasje leilighet: Stue/kjøkken/trapperom, 2 soverom og bad. 1.etasje: Stue/kjøkken/trapperom, 2 soverom og bad. Loft: Trapperom, toalettrom, 2 soverom (etasjen er ikke godkjent)

Beskaffenhet

Hovedsaklig flat tomt, gruset. Noen naturtomt bak boligen.

Oppvarming

Boligen varmekilder:
- Elektriske varmekabler
- Varmepumpe (luft-til-luft)
- Vedovn/ildsted i stue

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.

Tilstandsrapport utført av

Tilstandsrapport utarbeidet av Reidar Odin Soltvedt, datert 10.05.2023.

Ansvarlig megler

Aksel Reinholdtsen Innvær
ari@kapa.no
40 23 38 23

Kaland & Parnerts

Fana Eiendomsmegling AS
Nesttunvegen 94
Nesttunvegen 94
5221

Salgsoppgavedato

10-05-2024

Kart
Fanahammeren 88, 5244 FANA

Se flere boliger i området

Meny