Våkleivåsen 3
5155 BØNES

1. etasje: vindfang, gang, bad, kjøkken, spisestue, WC, bibliotek og stue. 2. etasje: loftstue, tre soverom og bad. Kjeller: Gang, WC, tre boder og kjellerstue.

Standard

Huset er tegnet av arkitektene Brun og Sørhus (Fortunen arkitekter) og ble presentert i Bonytt i 1985 som "Tårnhuset i Bergen". Dette huset er formet etter det kuperte landskapet med mange tak som er like bratte som landskapet rundt. Samtidig ønsket arkitektene å utnytte den fantastiske utsikten og skape en følelse av å sveve i landskapet. Huset forandrer seg etter hvert som man beveger seg rundt det. Noen steder virker det høyt og smalt som et tårn, mens andre steder breier det seg mer ut, virker noe mer dominerende og trykker seg ned på tomten.

Huset oppleves lyst, luftig og særdeles praktisk med store vindusflater, behagelige fargetoner og velvalgt innredning. Et unikt hjem som må oppleves! Huset er innholdsrikt utformet med stue, kjøkken, spisestue, bibliotek og arbeidsrom, tårnrom, fire soverom, to bad pluss et separat toalett i underetasjen, grovkjøkken/vaskerom og entre. Eiendommen kan skilte med en stor innbydende hage, flott balkong og to store terrasser med en fantastisk utsikt og svært gode solforhold gjennom dagen.

Entré, kjøkken, spisestue og bibliotek er plassert på inngangsplanet. Bare dusj, toalett og vaskerom er adskilt fra det store fellesvolumet med dører på hovedplanet.

Hovedetasjen har to nivåer med et halvplan ned til stuen. Stuen, som har store vindusflater mot utsikten, har på det høyeste fem meters takhøyde noe som gir et lyst og luftig preg. Her kommer solen inn hele året fra tidlig morgen. Rommet har en inviterende, sosial atmosfære og den arkitektoniske utformingen gir assosiasjoner til å være på en teaterscene med flere amfier, et herlig rom å oppholde seg i. I vinterhalvåret vil den åpne peisen sette et ekstra lunt preg på den innvendige atmosfæren. Stuen har direkte utgang til terrasse i hagen.

Huset omkranses av en svært frodig og flott opparbeidet hage med store ærverdige furutrær, frukttrær, bærbusker og stor blomsterprakt. To store terrasser og en balkong benyttes til utemiddager, grilling og rekreasjon. Det er sol på uteplassene hele dagen, fra tidlig morgen til kveld (ca. kl 21:15 midtsommer).

Sentralt i huset finner du hjemmets nydelige kjøkken med åpen løsning inn mot spisestue. Kjøkkenet har rikelig med areal for innredning og møblering og har direkte utgang til en stor terrasse. Spisestuen ligger i kjøkkenets forlengelse med god plass til et langstrakt spisebord. Rommet inneholder en stor nisje med Montana-skap med innvendig lys som benyttes til oppbevaring. Her står det også en peis som gir hyggelig lys og varme. Et perfekt sted å invitere venner og familie hjem til.

På den andre siden av trappen ned til stuen ligger husets bibliotek. Her er det godt med plass til både bøker, piano og et skrivebord og det du trenger på et hjemmekontor.

Badet er delt opp i to rom, henholdsvis toalett og et rom med en svært romslig dusjsone.

Vegg i vegg med badet ligger det et svært praktisk vaskerom med vask, vaskemaskin og tørketrommel, samt et skap med praktisk oppbevaring. Vaskerommet har en egen inngangsdør for barn som kommer våte og skitne hjem fra skole og trening. 

I andre etasje er det soveavdeling med tre soverom, hovedbad og et tårnrom.

Tårnrommet er svært lyst og luftig med fem meters takhøyde og store vindusflater. Et herlig rom som har plass til bokreoler, sofagrupper og gode sittestoler. Fra tårnrommet er det direkte utgang til en balkong som virkelig gir følelsen av å være i luften og skue ned på omgivelsene og landskapet. Må oppleves!

Soverommene har god størrelse, plass til brede senger og gir rom til rikelig med skapplass. Rommene er utformet med spennende vinkler som gjenspeiler takets bølgende karakter. Et rom fremstår som det naturlige hovedsoverommet med direkte adkomst til badet, mens de to øvrige vil fungere utmerket som barnerom/kontor/gjesterom.

Badet ble totalrenovert i 2019 og har det samme arkitektoniske uttrykket som huset for øvrig, med skråtak og takvindu med flott overlys ned i dusjsone.

Husets underetasje har separat inngang. Underetasjen er på nivå med hagen og består av stor kjellerstue, et stort flislagt rom med toalett og skap med god oppbevaring, samt romslig bod med diverse hvitevarer og oppbevaringsløsninger. I tillegg er det i forlengelse av underetasjen etablert to boder som har vært benyttet til oppbevaring. Fra underetasjen er det direkte utgang til hage.

Byggeår

1985

Tomteareal

988m2

Parkering

- Garasje med elbillader.
- To biloppstillingsplass på egen grunn.

Oppvarming

- Elektrisk oppvarming.
- Varmepumpe i stue.
- Varmekabler på begge bad og WC.
- Varmekabler i kjelleren (foruten boder).
- Rentbrennende ildsted i spisestue.
- Åpen vedovn i stue.

Energimerking

Energikarakter E og oppvarmingskarakter GUL.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.

Tilstandsrapport

25.08.2024.

Tilstandsrapport utført av

Patrick Bang.

Ansvarlig megler

Benjamin Strømsnes Wigum
Salgsleder / Eiendomsmegler
bw@kapa.no
48 88 84 00

Kaland & Parnerts

Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832

Salgsoppgavedato

30-08-2024

Kart
Våkleivåsen 3, 5155 BØNES

Se flere boliger i området

Meny