Damsgårdsveien 95, 5058 Bergen

Alumen Hus B | Byggestart vedtatt | 1 ledig toppleilighet | Spektakulære bygg i urbane og maritime omgivelser

Prisantydning

Fra4 650 000,- Til7 300 000,-

Omkostninger

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

 • Boligtype:

  Leilighet

 • Kommunenr.:

  4601

 • Gårds/Bruksnr.:

  158/91

 • Primærrom:

  65 m2

 • Bruksareal:

  70 m2

 • Antall soverom:

  2

 • Meglers ref.nr:

  9219009

Therese Fimland

Prosjektmegler | Salgsleder | Partner

97 72 47 06 / tf@kapa.no

Thor Kristian Johannessen

Prosjektmegler | Daglig leder | Partner

91 68 86 55 / tkj@kapa.no

Visning

Kontakt megler for avtale om visning

Damsgårdsveien 95
5058 Bergen

Om prosjektet

Det er nå vedtatt byggestart for ALUMEN. Ta kontakt med megler for mer informasjon om de ledige leilighetene.

SPEKTAKULÆRT PÅ BRYGGEKANTEN
På bryggekanten i Damsgårdssundet skal BOB bygge to bygg ikledd aluminium med totalt 48 nye selveierleiligheter. Bygg B inneholder 22 boliger med 2- og 3-roms leiligheter fra 47,5 til 79 m² BRA.
Sentrumsnært i urbane og maritime omgivelser | Kaipromenade, grønne uterom og felles takterrasse.
Nyt livet i Alumen.

For mer utfyllende informasjon kan du også gå inn prosjektets hjemmeside www.alumen.no (se også link til høyre i annonsen).
Her vil du finne alt du trenger for å kunne kjøpe drømmeboligen din på bryggekanten i Damsgårdssundet;
-Prospekt
-Prisliste
-Plantegninger og etasjeplaner
-Boligvelger
-Melding av forkjøpsrett
-Kjøpetilbudsskjema

DAMSGÅRDSSUNDET - TETT PÅ DET MESTE
Vi tør å påstå at Damsgårdssundet er i ferd med å bli Bergens råeste bydel. Her kjenner du byens puls like utenfor ytterdøren din. Flotte kaipromenader, allmenninger, småbåthavn, kajakk­slipp, kafeer, restauranter, Fløttmannsplassen, bystranden, butikker, frisør og treningssenter.

Med Småpudden er sentrum bare en kort spasertur unna, eller om du tar løperhjulet fatt er du på BI på under 3 minutter fra din nye bolig. Du finner også fine tur­områder i nærheten - både i sjøkanten og på Løvstakken. BOB har lykkes med å skape en ny og attraktiv bydel ved Damsgårdssundet med over 700 ferdige boliger og et nabolag du kan glede deg over å bo i! Alumen er 1 av 4 prosjekter som nå skal avslutte den nye bydelen mot nord. Området fra Alumen og innover mot Fløttmannsplassen vil bli bygget ut og opparbeidet til et unikt område å oppholde seg for alle og enhver.

Å BO PÅ BRYGGEKANTEN
Med kajakklagring i Alumen og kajakkslipp like i nærheten kan du enkelt komme deg på sjøen på fine dager. I tillegg er det godt tilrettelagt for den som ønsker å være enda mer aktiv. Puddefjorden Kajakklubb har eget kajakk-pololag, egen havkajakkgruppe, faste treninger i ADO og holder regelmessige kurs i kajakkpadling. Ellers er det fine forhold for en dukkert, nyte båtlivet eller stand-up padling. Eller kanskje fiske fra kaien? Puddefjorden er rensket opp - og fisken har funnet seg godt til rette i fjorden.

MULIGHET FOR BÅTPLASS
Det vil komme båthavn like ved Alumen i Damsgårdssundet nord, så her vil være muligheter for båtplass. I tillegg er det også mulig å kjøpe seg inn i båtlaget i Damsgårdssundet sør.

HJØRNELEILIGHET TIL ALLE
Leilighetene i Alumen har gjennomtenkte planløsninger med adskilt oppholdsrom. I 1. etasje blir det næringslokale ut mot gaten, samt to leiligheter helt på bryggekanten mot sjøen med hele 3,5 meter takhøyde. Fra og med 2. etasje og oppover er det kun fire leiligheter pr. etasje. Det betyr at alle leilighetene i prosjektet blir hjørneleiligheter! Dermed får man både bedre utsikt og mer dagslys via vinduer i to retninger. Hver leilighet får også egen balkong. Alle 2-roms leilighetene vender mot Løvstakken og alle 3- og 4-roms leilighetene ligger i sjøfront, med utsikt mot Byfjorden/Puddefjorden eller innover Damsgårdssundet opp mot Ulriken.

SÆREGNE DETALJER
I Alumen er det lagt vekt på unike detaljer som runde former og nisjer med utsikt mot sjøen. Flere av leilighetene får horisontale vinduer for å utnytte lys og utsikt. Noen har også et vindu mellom stuen og soverommet slik at du får dagslys helt inn i boligen din. Resultatet er lyse og trivelige boliger samtidig som du beholder veggplass.

BOB BYGGER FELLESSKAP OG UTEOMRÅDENE ER IKKE UNNTATT
På toppen av bygget kommer stor takterrasse med utekjøkken, solbenker, sittegrupper og parsellhager. Her kan du finne roen med fantastisk utsikt og sol fra til tidlig morgen til sene kvelden! Her kan man være sammen eller nyte egentid. Lage et måltid med familie og naboer. Dyrke egne grønnsaker. Bare nyte solen og en kopp kaffe.

Det etableres også hele tre grønne soner på bakkeplan med benker, leke­apparater, boccia-bane - og ikke minst promenade i front. Sjeldent å se slike kvaliteter i et boligprosjekt i byen! Alle uteområdene på bakken har innslag av brostein og vegetasjon. Her kan man komme sammen og kose seg. Finne en fin sitteplass, spille et slag boccia eller leke i sandkassen med den minste. Kjekt for alle!

BOB vektlegger det gode liv mellom husene , noe som gjenspeiler seg i uteområdene, både på bakken og på takterrassene.

FORDELER OG KVALITETER
Ved å kjøpe i Alumen får du leilighet med gode kvaliteter og mange fordeler. Leilighetene utstyres bl.a. med balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner.

Et godt inneklima er bare en av fordelene du får nyte godt av, her kan vi nevne.
- Listefrie løsninger i tak og rundt vinduer
- Eikeparkett
- Kjøkken fra Norema
- Integrerte hvitevarer fra Siemens
- Helfliset bad
- Ekstra WC i de største leilighetene
- Innfelt spotbelysning på bad og i entré
- De to leilighetene i 1. etasje får ekstra takhøyde
- Smart styring av varme
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Fjernvarme fra BKK til tappevann

- Høyhastighets fibernett
- Porttelefon med kamera- og talefunksjon ved hovedinnganger. Skjerm og automatisk døråpner i hver leilighet, eventuelt leveres løsning på app til mobil
- Alle leiligheter fullsprinkles
- Heis
- Sykkelparkering (i trinn 2)
- Egen sportsbod rett utenfor leiligheten
- Mulighet for å leie eller kjøpe garasjeplass
- Kajakkparkering

ALUMEN ER MILJØSERTIFISERT I BREEAM-NOR
Vi er stolte over å kunne fortelle at Alumen er klassifisert som VERY GOOD! Alumen vil bli et av Bergens første boligprosjekter sertifisert i BREEAM-NOR. Kranen, også et BOB-prosjekt som er ­klassifisert til Very Good, vil bli ferdigstilt før Alumen. Dette betyr gjennomtenkte miljøløsninger inn i alle deler av boligutviklingen, fra materialvalg og arealbruk til avfallshåndtering. Man trenger ikke oppfylle alle krav i alle kategorier, men det blir gjort et utvalg som til sammen gir en karakter.

I Alumen har vi blant annet gjort tiltak innen:
-Helse og innemiljø
Rene materialer uten giftstoffer som gir godt inneklima.
-Energi
Bedre isolering, slik at du behøver å bruke mindre på oppvarming. Leilighetene har energisparende løsninger og lavt energitap.
-Vann
Det er viktig å bruke mindre vann. Derfor får hver bolig vannmåler og kan følge med på eget forbruk. Vannbesparende tiltak i toaletter, dusjer og kraner. Grøntområdene fylles med planter som utelukkende er avhengig av nedbør.
-Avfall
Det etableres kildesortering av husholdningsavfall.
-Transport
Mulighet for lading av elsykkel. Innendørs sykkelparkering. Bildelering og kollektivtransport innen kort avstand.

FORDELENE MED Å KJØPE NY BOLIG
I tillegg til den gode opplevelsen av å være først, er det flere fordeler som følger med på kjøpet når du investerer i en helt ny bolig.

- Ingen oppussing nødvendig
- Mer arealeffektive løsninger
- Lav dokumentavgift
- Null vedlikehold i flere år
- Fem års reklamasjonsrett
- Mer energieffektiv bolig
- Tidsriktig standard
- Moderne ventilasjon
- Bedre inneklima
- Enklere renhold
- Fastpris - du slipper stressende budrunder

-Ny bolig har lave kostnader
Allerede før du flytter inn får du den første fordelen: Når du kjøper helt ny bolig betaler du kun 2,5 prosent av tomteverdien i dokumentavgift, og ikke av hele kjøpesummen som du gjør når du kjøper brukt bolig. Prisen på boligen er fast, mens du med en brukt bolig ikke vet hva boligen koster før siste bud er gitt.

Generell Orientering

ALUMEN - 48 selveierleiligheter
Alumen består av to bygg, hvorav salgstrinn 1 utgjør 26 leiligheter i bygg A med et næringslokale i 1. etasje, og salgstrinn 2 utgjør 22 leiligheter i bygg B med sykkelparkering i lukket anlegg.
Bygg A er 7 etasjer og inneholder 26 leiligheter i størrelsen fra 50 m2 til 92 m2.
Bygg B er 6 etasjer og inneholder 22 leiligheter i størrelsen fra 47 m2 - 79 m2.
Hver leilighet får også egen sportsbod.
Det blir maks 4 boliger i hver etasje, og enkel adkomst via innvendig heis.

Ord fra arkitekten:
På de fire siste tomtene i Damsgårdssundet ønsket BOB et arkitektonisk uttrykk utover det vanlige. Nå ser Alumen dagens lys.
For Artec har det vært viktig å peke fremover og vise hva datateknologi gir av muligheter. Formene i Alumens fasade vil bølge seg og flettes sammen som en vev. Bygget består av en ytre og en indre fasade. Den ytre skallfasaden får organiske uttrykk i metall og glass, mens den indre fasaden får yttervegg kledt med tre, som også blir bakveggen på balkongene.
Alumen får et kunstnerisk uttrykk og blir en ny opplevelse for de som bor der. Uttrykket tar utgangspunkt i nærhet til sjø, vann og båt. Materialvalget referer til industri og den historiske Metallco-tomten.
Inne i leilighetene har vi også arbeidet med runde former og nisjer der man kan sitte og se ut hjørne- vindu. Flere horisontale vindu er valgt for å få mest mulig utsyn og lys inn i leilighetene. Noen leiligheter har fått ekstra lysinnslipp ved å plassere innvendige vinduer mellom stue og soverom. Det blir også mulig å velge trekledte vegger i kombinasjon med betong som tilvalg.
Alle leilighetene får hjørneplassering i bygget, dette gir mye ytterfasade og nærhet til vindu. Hele første etasje har høyere takhøyde. Leiligheter her ­vender mot sjøen, mens mot Damsgårdsveien vil det bli næringslokale i bygg A og sykkelparkering i bygg B.
På bakkeplan kommer det 3 fine uterom, som kan benyttes til ulike aktiviteter og har en stor del grønt med ulik beplantning.
På taket av hvert bygg kommer det takhager med møblering. Her kan man spise, være sammen, dyrke sine egne grønnsaker og sole seg med en flott utsikt over byen.

Organisasjonsform

Selger vil på vegne av sameie stifte og å inngå bindende forretningsføreravtale med BOB BBL. Kjøperne vil bli innkalt til oppstartsmøte hvor nytt styre blir valgt, samt en gjennomgang av sameiets budsjett, vedtekter og ev. husordensregler.

Området er planlagt å bestå av ett eller flere boligselskap (antallet boligselskap kan bli justert i forbindelse med utbyggingen). Sameiet er planlagt å bestå av totalt 48 boligseksjoner (antallet seksjoner kan ev. bli justert i forbindelse med utbyggingen) og 1 næringsseksjon. Den daglige driften vil bli organisert som seksjonssameie iht. lov av 16.06.2017, nr. 65, eierseksjonsloven.

Hver seksjon vil utgjøre en sameieandel med tilknyttet enerett til bruk av en bruksenhet og rett til bruk av sameiets fellesarealer. Det er forbudt å erverve mer enn 2 boligseksjoner i samme sameie. Denne begrensningen gjelder også indirekte erverv, herunder kjøp via aksjer eller andeler i et selskap. Erverv er forbudt dersom det medfører at flere enn to av boligseksjonene eies av noen som har tilknytning til hverandre . Dersom bestemmelsen brytes vil blant annet styret i sameiet uten forutgående varsling, kunne pålegge salg av seksjonene som er ervervet ulovlig. Videre vil man ikke kunne stemme på årsmøtet, og man vil ikke tas med i beregningsgrunnlaget for flertallsavgjørelser.

Sameiet er pliktig til å avholde årsmøter hvor regnskap og budsjett fremlegges. Sameiets styre har ansvaret for at eiendommen forvaltes etter retningslinjer og vedtekter som fastsettes av årsmøtet.

Utleie av seksjoner skal meldes skriftlig til sameiets forretningsfører og styret med opplysning om hvem som er leietager.

Ansvarlig megler

Therese Fimland
Prosjektmegler | Salgsleder | Partner
tf@kapa.no
97 72 47 06

Kaland & Parnerts

Kaland & Partners Nybygg AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832

Salgsoppgavedato

07-04-2023

Meny