Søvikvegen 108, 5215 LYSEKLOSTER

Nydelig enebolig beliggende ved vakre Lysefjorden – idyllisk og landlig men kun 5 min unna nye Osvegen!

Prisantydning

5 890 000,-

Omkostninger totalt

163 492,-

Totalpris inkl. omkostninger

6 053 492,-

Omkostninger

147 250,-  Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 890 000,-)
172,-  Pantattest kjøper
585,-  Tingl.gebyr pantedokument
585,-  Tingl.gebyr skjøte
14 900,-  Boligkjøperforsikring Gar-Bo (valgfritt)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

 • Boligtype:

  Enebolig

 • Byggeår:

  1946

 • Kommunenr.:

  4624

 • Gårds/Bruksnr.:

  17/33

 • Primærrom:

  194 m2

 • Bruksareal:

  201 m2

 • Tomteareal:

  547 m2

 • Oppholdsrom:

  1

 • Antall soverom:

  3

 • Antall baderom:

  2

 • Energimerking:

  E

 • Ligningsverdi:

  1002990,-

 • Dato ligningsverdi:

  31-12-2021

 • Takseringsdato:

  23-02-2016

 • Meglers ref.nr:

  6230015

Søvikvegen 108
5215 LYSEKLOSTER

Koselig familiebolig over 3 plan som inneholder: Underetasje: Entrè, gang, soverom, bad, bod og vaskerom. 1. etasje: Entrè, gang, stue og kjøkken med utgang til en nord-vestvendt altan 41,3m². 2. etasje: Gang, 2 soverom og bad. Overbygd terrasse på 14,9 m² med utvendig tilkomst. Utvendig bod på 11,1 m². Parkering til flere biler på egen eiendom.

Standard

Kaland & Partners ved Trude Gunnlaugsson-Gravdal gleder seg til å presentere denne skjulte perlen i Lysefjorden/Os. Båtbygger Alfred Søvik bygde huset som kalles båtbyggerhuset. Verkstedet hans var rett nedenfor huset, der nå ligger rorbuer i dag. Boligen går over 3 plan. Sol fra morgen til kveld og skjermede til dels overbyggete uteplasser til å nyte den.  Dette er en bolig med sjel, hvor det finnes unike spesiallagde løsninger på mye av innredningen og en "rød tråd" i både fargevalg, stil og utrykk.  De siste 10 årene er stort sett alle rommene oppusset og utbedret. Det er og gjort store bygningsmessige utbedringer. Gangavstand til skole og barnehage. Kun kort rusletur ned til sjøen for å bade, fiske eller paddle om sommeren er ikke å forakte. Velkommen til Lysefjorden!

Boligen innehar ellers følgende standard:
Via et overbygd inngangsparti kommer man inn i en entrè beliggende i byggets 1. etasje. Entreèn er på 10,5m² med keramiske fliser på gulv med varmekabler, malt platekledning på vegger og i himling. God plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Videre herfra kommer man videre inn i en gang med et areal på 7,3m². Parkett og teppe på gulv, malt platekledning og tapet på vegger. Malt platekledning i himling med innfelte spotlights.

Gangen leder inn til husets "hjerte" via en dør med glassfelt til en flott stue med videre inngang til et lekkert kjøkken. Stuen måler 47,8 m², med flere store vindusflater som gir et godt og naturlig lysinnslipp viser den nydelige utsikten over sjøen og omkringliggende områder. God plass til sofagruppe og spisebord. Parkett på gulv og malt platekledning/ og panel på vegger. Malt platekledning i himling med innfelte spotlights. Peisinnsats med glassfront varmer godt på kalde høst- og vinterkvelder, det er også montert varmepumpe i stuen. Fra stue/ kjøkken er det utgang til den herlige nord-vestvendt altan på 41,3 m².

Det lekre kjøkkenet har plassbygget kjøkken med håndmalte innredninger og benkeplate i heltre oljet ask og stål. Innredningen har slette fronter noe som letter rengjøringen. Godt med skap-, benkeplass og andre spennende spesiallagde løsninger. Keramiske fliser over deler av benkeplaten. Her er stål vaskekum, opplegg for oppvaskmaskin og kjøkkenventilator med avtrekk ut.Oppvaskmaskinen er integrert. Kjøkkenet er på 22,3m² med keramiske fliser på gulv. Varmekabler i gulv i glassdel av kjøkkenet. Malt platekledning på vegger og i himling. Koselig spiseplass i glassdelen på kjøkkenet.

I boligens 2. etasje kommer man inn i en gang, gangen er på 6,6m² med teppe på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Det er totalt 3 romslige soverom i boligen, to av disse ligger i 2. etasjen. Disse soverommene måler 19,7m² og 15,8m². Soverom 1 har parkett på gulv, panel og tapet på vegger og malt platekledning i himling. Praktisk garderobeløsning til oppbevaring av klær og sko. Plass til dobbeltseng og annet soveromsmøblement. Soverom 2 har også parkett på gulv. Mdf panel på vegger og malt platekledning i himling. Plass til dobbeltseng, garderobeskap og annet soveromsmøblement.

Boligen har to bad, et bad i underetasjen og et bad i 2. etasje. Badet i 2. etasje har et areal på 7,5m², har keramiske fliser på gulv med varmekabler og keramiske fliser og malt platekledning/ panel på vegger. Malt platekledning i himling med innfelte spotlights. Badet inneholder: Servant med møblement/ speil, belysning, vegghengt toalett, dusjgarnityr og dusjhjørne. Dette badet har opplegg for vaskemaskin om man ønsker å ha vaskemaskin tilkoblet her.

Soverommet i boligens underetasje er på 19m² med malt tregulv, malt panel/ tapet på vegger og takplater i himling. Herfra er det utgang til hagen via terrassedør. Egen entrè til denne etasjen, den er på 5,5m² og fremstår noe slitt. Laminat på gulv, malt platekledning/ malt panel på vegger og malt platekledning i himling. Plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.
Gang på 9,1m² med teppe på gulv, malt platekledning og panel på vegger. Malt platekledning i himling med innfelte spotlights.

Vaskerom på 12,9m² med gode og praktiske løsninger som gir mye oppbevaringsplass. Her er vårtomsbelegg på gulv med varmekabler, panel på vegger og takplater i himling. Vaskerommet inneholder: Innredning/ skap, benkeplate, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Ventil i vindu.

Badet i underetasje måler 3,2m², her ble det montert nytt toalett i 2023. Marmor fliser på gulv (varmekablene i gulv virker ikke), marmor fliser/ tapet på vegger og malt platekledning i himling. Dette badet inneholder: Servant med møblement/speil, belysning, toalett og dusjgarnityr.

En innvendig bod i underetasjen på 6,5m² og en utvendig bod på 11,1m² gir gode oppbevaringsmuligheter.

Alt av snekker og maler arbeid er egeninnsats. Rørlegger og elektriker arbeid er utført av godkjente firma i tillegg til renovasjon av skorstein, noen kvitteringer foreligger.

Overbygd terrasse på 14,9 m² med utvendig tilkomst. Her kan man sitte i le fra vann og vind.

Parkering til flere biler på egen eiendom.

Byggeår

1946

Bruksareal per etasje

Arealer er beregnet av takstmann. Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealet er ikke kontrollmålt av megler.
Det er den faktiske bruken av rommene ved salget, som har avgjort om rommene er definert som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken selv om det er medtatt som P-rom.

Underetasje: 59m²
1.etasje: 90m²
2.etasje: 52m²

Tomteareal

547m2

Parkering

Parkering på egen eiendom.

Har elbil ladet podpoint.

Arealbeskrivelse

Underetasje: Entrè, gang, soverom, bad og vaskerom. 1. etasje: Entrè, gang, stue og kjøkken. 2. etasje: Gang, 2 soverom og bad.

Oppvarming

El. oppvarming:
- Opplyst varmekabler på vaskerom og bad i underetasjen (varmekablene på badet i underetasjen virker ikke), entré og glassdel av kjøkken 1.etasje og bad 2.etasje.
- Vegghengte panelovner på bad og soverom i underetasjen, samt på soverom  2 i 2.etasje.
- Varmepumpe i stue.

Vedovn

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.

Tilstandsrapport utført av

Kristoffer Bjerk Hansen, datert 27.02.2023.

Ansvarlig megler

Trude Gunnlaugsson-Gravdal
Daglig leder/megler/jurist
tgg@kapa.no
48 88 84 01

Kaland & Parnerts

Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881

Salgsoppgavedato

04-04-2023

Meny