Rosenbergsgaten 4, 5015 BERGEN

KONTAKT MEGLER FOR VISNING – Unik 3-roms Bygårdsleilighet m/egen Uteplass midt i byen

Prisantydning

3 390 000,-

Omkostninger totalt

95 992,-

Totalpris inkl. omkostninger

3 485 992,-

Omkostninger

84 750,-  Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000,-)
172,-  Pantattest kjøper
585,-  Tingl.gebyr pantedokument
585,-  Tingl.gebyr skjøte
9 900,-  Boligkjøperforsikring Gar-Bo (valgfritt)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

 • Boligtype:

  Leilighet

 • Byggeår:

  1898

 • Kommunenr.:

  4601

 • Gårds/Bruksnr.:

  164/591

 • Seksjonsnummer:

  1

 • Seksjonsbrøk:

  1/4

 • Primærrom:

  54 m2

 • Bruksareal:

  54 m2

 • Antall rom:

  3

 • Oppholdsrom:

  3

 • Antall soverom:

  1

 • Antall baderom:

  1

 • Energimerking:

  G

 • Felleskostnader:

  1200,-

 • Kommunale avg.:

  12398,-

 • Ligningsverdi:

  882489,-

 • BRL/Sameie:

  Sameiet Rosenbergsgaten 4

 • Meglers ref.nr:

  5230199

Rosenbergsgaten 4
5015 BERGEN

Sameiet Rosenbergsgaten 4

Andelsbrevnummer

101

Entré (2,6 m2), Kjøkken (8,5 m2), Stue (21,0 m2), Soverom (11,0 m2), Gjesterom/Kontor (5,4 m2) (mindre enn minstemål etter dagens krav til soverom), Bad (5,5 m2)

Standard

Velkommen til Rosenbergsgaten 4, en sjarmerende og karaktérfull bygårdsleilighet i en av byens mer ettertraktede gater midt i sentrum. Leiligheten ligger i en flott bygård fra 1898 som man her eier sammen med tre andre. Et over hundre år gammelt hus trenger man ikke rynke på nesen av nødvendigvis, for på denne tiden bygget man gjerne i bedre kvalitet enn hva man gjorde i etterkrigstiden. Se avsnittet om byggemåte og vedlagte tilstandsrapport for mer om teknisk tilstand.

Leiligheten har jevnt over god standard. Dette er et sted hvor du kan flytte inn uten å måtte tenke på umiddelbare oppgraderinger. Taket, som ofte er det største bekymringsmomentet for slike bygg, ble byttet i 2023 av sameiet, så da er en stor utgift tatt av veien like før ditt kjøp.

Ellers må det nevnes at bl.a. gulv og dører i leiligheten bærer preg av sin alder, riktignok uten at det går betydelig ut over funksjon. Leiligheten inneholder bl.a. en vindskeiv stuedør og et upolert heltregulv med litt sjarmerende knirk. I Rosenbergsgaten er dette en del av karakteren som både selger og tidligere eiere har verdsatt bevart. Kanskje er det jakten på en unik leilighet; noe med sjel, som har fått deg til å klikke deg inn for å lese mer om akkurat Rosenbergsgaten 4.

Entré/gang:
Gå gjennom den ærverdige røde døren. Leiligheten ligger lett tilgjengelig i byggets første etasje. Både utenfor og innenfor leilighetsdøren er det egen plass til sko og jakker. Leilighetens entré har plass til sko og jakker, og har smarte innebygde skap under trappen og i veggen hvor man kan ha støvsuger og annet lett tilgjengelig.

Bad:
Gjester har enkel tilgang til badet direkte fra entréen. Badet måler ca. 5,5m², og er utført i tidløs stil med fliser på gulv og vegger. Badet er innredet med nyere møblement og servant, wc og praktiske dusjvegger i glass. Man har også plass til og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel - ikke verst i en liten leilighet.

Kjøkken:
Man snakker ofte om kjøkkenet som hjemmets hjerte. Her er det akkurat dét. Kjøkkenet knytter her alle de andre rommene sammen, noe som gir god romutnyttelse, og dessuten skaper en fin flyt, både i hverdagen og til fest.
Innredningen har en moderne kvalitetsutførelse med bl.a. glatte hvite fronter, laminert benkeplate og kum i rustfritt stål. Bit merke i hvor mye benkeplass du får og hvor god atmosfæren er med gjennomgående lys mellom bakgården og gaten. I kjøkkeninnredningen får du med følgende integrerte hvitevarer; 2 stk ovner (vanlig og dampovn), induksjonstopp og oppvaskmaskin. Det er også installert kullosfilter over platetopp.

Stue:
Stuen er leilighetens oppholdsrom. Rommet er luftig og innbydende med mye naturlig og gjennomgående dagslys fra både soverom og kjøkken. Her har du 21m² å møblere som du vil, med plass til både salong og spisebord. Nydelige opprinnelige trebord kler gulvet, og veggene malt i pene og tidsriktige farger.
Det er også montert vedovn i stuen, og selger opplyser om at pipeløpet er fornyet i senere tid. Kos deg foran flammene og spar penger på strømmen samtidig.

Soverom:
Innenfor stuen ligger leilighetens hovedsoverom på 11m². Her har du plass til dobbeltseng, og de praktiske garderobeskapene som vist på bildene følger med i handelen.

Gjesterommet:
Det andre rommet ligger ute ved entréen og måler 5,4m² (mindre enn minstemål etter dagens krav til soverom). Her har man plass til både seng og annet møblement, f.eks. garderobe, eller skrivebord dersom du vil ha eget hjemmekontor..Selger har selv benyttet rommet som gjesterom.

Det er verdt å merke seg at begge disse rommene her vender ut mot innmuret bakgård. Slik har leiligheten fordelen av enkel adkomst på bakkeplan, men slipper den store sjenansen på soverom som mange kjøpere av førsteetasjer i sentrum bekymrer seg for.

Bakgård:
Fra gjesterommet er det utgang til en koselig liten bakgård som blir din helt egen. Bakgården er opparbeidet med treplatting, og kan være en ypperlig plass til oppdekking, treningsøkter, hundelufting eller noe annet.

Ellers verdt å nevne er sikringsskap med automatsikringer, bredbåndstilknyning og felles brannvarslingsanlegg.

I kjelleren disponerer leiligheten bod. Enten du har få eller mange eiendeler er det essensielt med ordentlig bodplass.

Alt i alt er dette en god og funksjonell leilighet med mange x-faktorer, stor sjarm og unik karakter.
 

Byggeår

1898

Parkering

Gateparkering er tilgjengelig etter kommunens gjeldende bestemmelser.

Boligsone 3: Sydnes
Pris: kr 3 180 per periode (seks måneder).
Elbil: Beboere med elbil betaler 25% av ordinær pris.

Besøkende: Du kan parkere på avgiftsplasser (ved automat/parkometer) enkelte plasser i sonen. Se appen "Parkering i Bergen".

Det er også mulighet for å søke om plass i garasjeanlegget Engen beboerparkering, beliggende i Baneveien, ca. 140m fra boligen.

Mer informasjon om boligsoneparkering i Bergen finner du på www.bergen.kommune.no/boligsoneparkering

ADKOMST MED BIL:
Enkel adkomst med bil. På vei mot Bergen sentrum, følg skilting mot Jekteviken. Etter Hurtigruteterminalen er passert på venstre hånd, ledes du til høyre inn Håkonsgaten. Følg denne til du har passert Scandic Bergen City. Ta så til høyre gjennom Sverres gate til du ankommer Rosenbergsgaten. Nr. 4 er andre bygget på venstre hånd.

PARKERING UNDER VISNING:
Megler anbefaler den som kommer med bil å benytte offentlig parkering på Sydnesplassen (ved Johanneskirken) eller Håkonsgaten P-hus. Klostergarasjen og Grieggarasjen er heller ikke så langt unna.

Arealbeskrivelse

I P-rom inngår: Entré, kjøkken, stue, soverom, gjesterom og bad.

Beskaffenhet

Hele timten er bebygget med leilighetsbygg med unntak av bakgården.

Oppvarming

- Elektriske varmekabler m/ termostat på badet
- Vedovn i stue

Ellers ev. elektrisk oppvarming ved behov.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Tilstandsrapport utført av

Øistein Fotland den 30.05.2023. Se vedlegg til denne salgsoppgaven.

Ansvarlig megler

Anine Bertelsen Tuft
Eiendomsmegler | Fagansvarlig
abt@kapa.no
45 86 60 23

Kaland & Parnerts

Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832

Salgsoppgavedato

25-09-2023

Meny