Østre Hopsvegen 3C, 5232 PARADIS

Arkitektonisk perle med særpreg og sjarmerende plassbygde løsninger. Godt vedlikeholdt. Solrikt og barnevennlig.

SOLGT

Østre Hopsvegen 3C
5232 PARADIS

Enebolig over to plan med utleieleilighet. Arealer: 1. Etasje hoveddel: Entré (3,4m²), gang (6,7m²), bad (2,4m²), vaskerom (10,3m²), soverom (8,2m²), spisestue (29,3m²), stue (26,3m²), kjøkken(16,6m²). 1. Etasje leilighet: Entré (4,5m²), mellomgang (2,4m²), bad (5,1m²), soverom (7,4m²), stue (11,4m²), spisestue (6m²), kjøkken (6,5m²). 2. Etasje: Gang (14,1m²), mellomgang (5,4m²), mellomgang (9,1m²), mellomgang (1,3m²), bad (3,8m²), soverom (16m²), soverom (6,4m²), soverom (9,1m²), innredet rom (4m²). Carport: 20,3 kvm To boder i carport på 7 kvm + 7 kvm. Utvendig bod: 6 kvm

Standard

Velkommen til denne arkitektoniske perlen på Hop!

Boligen er tegnet av arkitekt Peter Helland-Hansen, og ble bygd for egen familie som har bodd i boligen siden. Utformingen har sitt resultatet av sammenføying mellom to eldre, små gårdshus, forent med et større nybygg i midtfløy. Huset er regnet som en interessant og viktig representant for Bergensskolen innen arkitekturverden, og boligen er representert i Arkitekturguiden for Bergen (2008). I tillegg er huset blitt gjengitt ved flere anledninger i litteraturen samt beskrevet i boken om "Arkitekt Peter Helland-Hansen" av Eva Røyrane (Skald forlag 2021). Se avsnitt "Ein moderne  bustad inspirert av tradisjon" for utdrag. 

Stor og pent opparbeidet hage, gode solforhold, luftig og flott utsikt til Ulriken og Fløyen, er bare noen få stikkord som beskriver denne boligen. Eiendommen bærer preg av god vedlikehold og har gjennomgått respektfull rehabilitering og modernisering opp gjennom årene. 

Arkitektens eget hjem på toppen av en høyde, uten gjennomgangstrafikk, er en unik bolig da det ikke finnes andre Bergensvillaer som er lik. Svært gode solforhold med morgensol på fremsiden og kveldssol på baksiden.  

Boligen er et 50-talls praktverk med sjel med blant annet flere integrerte detaljer som hyller, skap og luke mellom kjøkken, stue og kontor. Boligen har mange rom som gir god boltreplass til hele familien, og passer utmerket til både travle hverdager, men også til festligheter både ute og inne.

Stuen har god takhøyde på hele 4,27 m og plass til flere sittegrupper, noe som gir en god romfølelse. Peisen gir godt med varme og bidrar til en god og lun stemning på kalde høst- og vinterkvelder. Videre er det egen spisestue som rommer et stort langbord med plass til å invitere venner og familie til middag og hyggelig stunder.

Kjøkkenet ble oppgradert i 2011 og har hvite slette fronter med italiensk design og heltre benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med ventilator og Quooker. Bosch komfyr og LG side-by-side kombiskap med ismaskin fra 2022 kan medfølge etter avtale med selger. Også her er det plass til koselig spisebord til de mer intime måltider. 

Badet i 1. etasje er innredet med toalett, helstøpt servant, skap under servant med slette fronter og dusjdører i klart glass.

Badet i 2. etasje er innredet med vegghengt toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, skap over med speilfront, dusjdører i klart glass og boblebadekar.

Utleieleilighet:
Kjøkkeninnredningen har slette fronter og heltre benkeplate med stål vaskekum.
Badet er innredet med toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, dusjdører i klart glass og opplegg for vaskemaskin.

Diverse utstyr:
- Rør i rør system
- Automatsikringer
- 198 L VVB fra 2012

Det er svært god lagringsplass  i flere skap og boder.

Denne boligen har det lille ekstra og passer utmerket til dem som har hjerte for god arkitektur, interiør og nordisk design.

Byggeår

1954

Bruksareal per etasje

BRA 1. etg. hoveddel: 109 kvm
BRA 1. etg. leilighet: 46 kvm
BRA 2. etg: 69 kvm

Arealer er beregnet av takstmann. Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealet er ikke kontrollmålt av megler.
Det er den faktiske bruken av rommene ved salget, som har avgjort om rommene er definert som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken selv om det er medtatt som P-rom.

Tomteareal

1155m2

Parkering

Parkering i carport og oppstillingsplass på egen tomt.

Arealbeskrivelse

Entré, gang, mellomgang, bad, vaskerom, soverom, spisestue, stue, kjøkken, innredet rom.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. 
Det er varmekabler på alle bad, deler av kjøkken, vaskerom og i leilighet.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.

Ansvarlig megler

Tommy Kaland
Partner/Eiendomsmegler MNEF
tk@kapa.no
92 80 64 87

Kaland & Parnerts

Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832

Salgsoppgavedato

05-06-2023

Meny