Bøkjenesvegen 55, 5419 Fitjar

Sjarmerende sjønært småbruk på 72,4 dekar. Bolighus-Naust-Låve og flere bygninger. Mange bruksmuligheter. Konsesjonsfri.

Prisantydning

3 990 000,-

Omkostninger totalt

115 992,-

Totalpris inkl. omkostninger

4 105 992,-

Omkostninger

172,-  Pantattest kjøper
585,-  Tingl.gebyr pantedokument
585,-  Tingl.gebyr skjøte
99 750,-  Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)
14 900,-  Boligkjøperforsikring Gar-Bo (valgfritt)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

 • Boligtype:

  Enebolig

 • Byggeår:

  1899

 • Kommunenr.:

  4615

 • Gårds/Bruksnr.:

  52/36

 • Ideell andel:

  1/1

 • Primærrom:

  160 m2

 • Bruksareal:

  160 m2

 • Tomteareal:

  72402 m2

 • Antall rom:

  3

 • Oppholdsrom:

  1

 • Antall soverom:

  2

 • Antall baderom:

  2

 • Energimerking:

  G

 • Kommunale avg.:

  11964,-

 • Ligningsverdi:

  549742,-

 • Dato ligningsverdi:

  31-12-2020

 • Takseringsdato:

  06-09-2022

 • Meglers ref.nr:

  5220273

Bøkjenesvegen 55
5419 Fitjar

Sjarmerende småbruk fordelt på tre bruksnummer med bolighus, driftsbygning, redskapsbod/uthus og naust/båthus i naturskjønne, landlige og maritime omgivelser. Gnr. 52, Bnr. 36 - Bolighus, hundegård, uthus/vedbod. Gnr. 52 Bnr. 8 - Driftsbygning/låve Gnr. 52 Bnr. 67 - Naust/båthus. Kai på siden av naustet er et delt fellesareal. Eiendommens bolighus og øvrige byggningsmasse holder en endre standard hvor dt må påregnes en del vedlikehold og renovasjonsarbeider. Eiendommene har følgende fordeling av mark: Totalt areal: Ca. 72.4 dekar. Totalt areal fulldyrket mark: Ca. 5,3 dekar. Totalt areal innmarksbeite: Ca. 3 dekar. Totalt overflatedyrket jord: Ca. 1,3 dekar. Totalt jordbruksareal: Ca. 8,2 dekar. Totalt produktiv skogbruksareal: Ca. 15,4 dekar. Øvrig areal består av annet markslag, naustetomt og boligtomt. Arealer er hentet fra matrikkelen og Norsk institutt for bioøkonomi.

Standard

Sjarmerende og idyllisk småbruk med bolighus, låve/driftsbygning og naust i naturskjønne, landlige og maritime omgivelser. Eiendommen er på hele 72,4 dekar og innehar mange ulike bruksmuligheter for den rette. Her er det mulighet til å renovere og pusse opp etter eget behov og ønske, noe som er et godt utgangspunkt for å leve ut småbruksdrømmen. Denne spennende eiendommen ligger svært barnevennlig til, og det er muligheter for å holde dyr av mindre omfang. Her er det muligheter for å jobbe helt eller delvis kombinert med å være hjemme. Eiendommen er et godt utgangspunkt for to- og firbente til å skape sin egen småbruksidyll. Småbruket Koløyholmen er en sjarmerende liten fint beliggende i et hytte- og boligområde med nærhet til sjø hvor fine tur- og rekreasjonsområder innbyr til gode opplevenlser for både store og små. Nåværende eier har drevet Vetterli Kennel her, og den romslige eiendommen er fordelt på fulldyrka jord, produktiv skog, tun og annet. Grunnet fritak for full konsesjon kan muligheten også by seg for selskaper, foreninger, stiftelser og andre som ønsker en eiendom for rekreasjon eller videreutvikling.

Bolighuset, naustet og låven har behov for oppgradering. Se for øvrig under puktet byggemåte og vedlagte tilstandsrapport for en nærmere teknisk beskrivelse av bygningsmassen.

Bolighuset har en stor og åpen stue med god plass til salong og spisegruppe, samt utgang til begge terrassene. Husets kjøkken har innredning med god skapplass, profilerte fronter av bøk, fliser over deler av kjøkkenbenkene og enkelte integrerte hvitevarer.
Boligen har to baderom, og badene har belegg i gulv, malte plater på vegger, fliser og malt panel.
Badene er innredet med toaletter, servanter og dusj i dusjkabinett i loftsetasjen.

Boligen går over to etasjer og består av består av entré på 7 m², gang på 5 m², kontor på 6 m², stue på 46 m², kjøkken på 12,5 m², trapperom på 2 m², bad/vaskerom på 5 m² og kott under trapp på 1,5 m² i hovedetasjen.
I loftsetasjen er det gang/trapperom på 7 m², to soverom på 14,5 m² og 15 m², to ganger på 4,5 m² og 7,5 m², alkove på 5 m², baderom på 6,5 m² og omkledningsrom på 7,5 m².
I kjeller er det kryperom med gulvareal på 28,5 m² i lukket rom og 15,5 m² i rom kledd med plastplater.

Overflater i boligen er belegg og laminat på gulv, det er malte panelplater, malt tapet, malt panel og høvlet plank på vegger, i himlingene er det malte panelplater, malt panel og gulvbord i åpne etasjeskillere.


Låven, naustet, hundegården og uthuset/vedboden har alle gode arealer som kan innredes på ulike måter og dermed gi flere muligheter med tanke på bruk.


Låven (Gnr. 52, Bnr. 8) er oppført (i ca. 1911 ifølge eier) og har et areal på 122 kvm BRA.
Inneholder:
Underetasje: 2 boder.
Hovedetasje: Sauefjøs med plass for ca. 10-12 sauer.
Loftsetasje: Verksted.
Gulvarealet i loftsetasjen er større, men er ikke måleverdig etter dagens måleregler på grunn av skråtak og utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig.
Det meste av gulvareal i hovedetasjen er åpent ned mot kjeller, og var ikke mulig å måle skikkelig opp. Gulvet var ikke trygt å gå på på grunn av lagret høy som dekker over hull ol. Vedlikehold og utbedringer bør påregnes.

Bakke nord og sør for låven er dyrket opp, detter utgjør et areal på ca. 6 da.

Naust/båthus (Gnr. 52 Bnr. 67) har et areal 96 kvm BRA fordelt på to etasjer.
Inneholder:
Hovedetasje: Sjøbod.
Loftsetasje: Bod.
Gulvarealet i loftsetasjen er større, men er ikke måleverdig etter dagens måleregler på grunn av skråtak.

Hundegården (Gnr. 52 Bnr. 36) har et totalt areal på 20 kvm BRA og består av boder.

Uthuset/vedboden (Gnr. 52 Bnr. 36) har et areal på 13 kvm BRA og består  av bodareal.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av byggningsmassen.

Byggeår

1899

Bruksareal per etasje

Hovedetasje: 88 kvm BRA.
Loftsetasje: 72 kvm BRA.
Arealer er beregnet av takstmann. Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealet er ikke kontrollmålt av megler.

Tomteareal

72402m2

Parkering

Veien fra felles parkeringsplass og forbi låven er oppgradert og tåler tunge kjøretøy.
På eiendommen er det plass til flere kjøretøy, og det er planert ut plass til ca. 2-3 campingvogner.

Arealbeskrivelse

Hovedetasje: Entre, gang, kontor, stue, kjøkken, trapperom og bad/vaskerom. Loftsetasje: Gang/trapperom, to soverom, to ganger, alkove, baderom og omkledningsrom.

Beskaffenhet

Eiendommen er stor og fordelt over flere bruksnummer. Rundt boligen er det gruset innkjørsel og gårdsplass, pent opparbeidet hage med pryd- og bærbusker, frukttrær, plen, lekestue/fuglehus, ett mindre drivhus, en stor hundegård og en del utmark.
Rundt boligeiendommen er det store utmarksarealer og en del opparbeidet mark.
Eiendommen med naustet er fullt ut bebygget og ligger i vannkanten i vika nedenfor eiendommen.
Parkering i innkjørsler og på gårdsplassen.

Oppvarming

Peis - varmepumpe - panelovner.
Selgers strømforbruk: ca. 20.000kw timer i året.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.

Tilstandsrapport utført av

Takstmann Nils Sæther Mathisen.

Ansvarlig megler

Ole Kristvåg Pedersen
Fagsjef / Eiendomsmegler MNEF
okp@kapa.no
48 88 84 80

Kaland & Parnerts

Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832

Salgsoppgavedato

10-11-2022

Meny