Stordalsstølen, 5984 Matredal

Planert hyttetomt i Stordalen – usjenert beliggenhet og nydelig utsikt – flotte turområder – kort vei til skianlegg

Prisantydning

380 000,-

Omkostninger totalt

10 842,-

Totalpris inkl. omkostninger

390 842,-

Omkostninger

172,-  Pantattest kjøper
585,-  Tingl.gebyr pantedokument
585,-  Tingl.gebyr skjøte
9 500,-  Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 380 000,-)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

 • Boligtype:

  Hyttetomt

 • Kommunenr.:

  4638

 • Gårds/Bruksnr.:

  108/40

 • Ideell andel:

  1/1

 • Tomteareal:

  1 m2

 • Ligningsverdi:

  9565,-

 • Meglers ref.nr:

  3210086

Kristoffer Mjøs

Daglig leder - Eiendomsmegler - Partner

48 88 84 06 / km@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Stordalsstølen
5984 Matredal

Tomten er planert for mange år siden hvor løse masser er gravd av tomten. Det har siden den gang kommet noe vegetasjon på tomten. Tomten er tilrettelagt med vann og strøm, samt med muligheter for påkobling til avløpsanlegg som ligger like utenfor tomten.

Standard

Flott fritidstomt med idyllisk og meget bra beliggenhet i Stordalen. Tomten ligger usjenert til høyt i terreng med nydelig vidstrakt utsikt samt gode solforhold. Tomten er grovplanert i form av at løse masser er gravd bort. Det har grodd noe vegetasjon på tomten siden den gang, som må fjernes før finplanering. Stordalsstølen er et attraktivt hytteområde som er omkranset av flott natur og et populært område både sommer og vinter. Mange flotte turområder i nærheten. Kun noen få minutter med bil til Stordalen skisenter med skitrekk og flere varierende og spennende nedfarter samt preparerte langrennsløyper. Kort vei er det også til Stordalen Fjellstove som har restaurant med alle rettigheter. For de jaktinteresserte kan det nevnes at de også her selger jaktkort for småvilt i Stordalsområdet.

Det er muligheter for å koble seg på privat vann- og avløpsanlegg. Vannledning og strømkabel er lagt inn til tomten. Påkoblingspunktet for kloakkledning er like utenfor tomten, i marken på vestsiden. Påkoblingsgebyr til det private anlegget er per juli 2021 kr. 50 000,- samt kostnader for nødvendig gravig, materiell og rørleggerarbeid. I tillegg betales det per nå kr. 2500,- per år i drift av anlegget.

Det presiseres at nye eiere må søke kommunen om oppføring av bygning. Det er laget vedtekter for Stordalsstølen hyttegrend som er satt opp på grunnlag av uttbyggingsplan nr. 26 / 1992 og omtale av byggeområde. Det fremgår her hvilke begrensninger man har for bygging på tomten. Disse er vedlagt i salgsoppgaven.

I henhold til overnevnte, har man anledning til å oppføre én hytte. Bygningen må settes opp innenfor en sirkel med radius på 8 meter fra merkepel i terreng. Så langt det er mulig bør pelen ligge i sentrum av hytten. Hytten kan ikke være større enn 80 kvm i grunnflate og skal bygges i én etasje, eventuelt med hems. Planene og vedtektene er av eldre dato, og Høyanger kommune har informert om at flere av hyttene i Stordalsstølen har fått dispensasjon til ulike formål, for eksempel for hyttens størrelse. Det er likevel ikke gitt at en søknad om dispensasjon fra vedtektene blir godkjent.

Tomteareal

1m2

Parkering

Når det er snøfritt, er det mulig å parkere nærme tomten, ved gruset snuplas i hyttefeltet. Om vinteren blir det brøytet frem til den nederste parkeringsplassen i hyttefeltet.

Ansvarlig megler

Kristoffer Mjøs
Daglig leder - Eiendomsmegler - Partner
km@kapa.no
48 88 84 06

Kaland & Parnerts

Vestland Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832

Salgsoppgavedato

03-01-2022

Meny