Kråkenesveien 43
5152 BØNES

U-etasje: - Entre/trapp 10,3 m² - Spisestue 13 m² - Soverom 5,6 m² (*) - Kjøkken 8,9 m² - Gang 7,5 m² - Toalettrom 2,5 m² - Vaskerom 4,6 m² - Bod 7,2 m² - Bod 1,6 m² 'Soverom i u-etasje er mindre enn dagens krav og tilfredsstiller heller ikke dagens krav til rømning/dagslysflate. 1 etasje: - Trapp/gang 14,3 m² - Stue 29,5 m² - Soverom 14,2 m² - Bad 5,2 m² - Soverom 17,3 m²

Standard

Velkommen til unike Villa Konow!

Villaen er tegnet av arkitekt Frederik Konow Lund og ble oppført i 1935. Villaen ligger på Kråkenes og er ett av nærmere 30 hus som Konow Lund tegnet i det samme området i 1920- og 30 årene. Eiendommen har vært i familien Konows eie frem til midten av 1980-tallet.

Enebolig Konow ligger i skrånende terreng med en fantastisk utsikt over Nordåsvannet. Tomten har preg av uberørt skogsterreng bortsett fra stier og en liten dam. Huset går over to etasjer og oppført i gråstein fra tomten og enkelte partier av tre. Byggningen knyttes til bakken gjennom en støttepillar på den ene langsiden som virker både dekorativt og konstruktivt som en forankring til fjellet. Villaen er bygget og plassert slik at første etasje delvis er bygget inn i terrenget, andre etasje har forbindelse med pergolaen mot vest. For å fremheve sammenhengen mellom terrenget og huset er terrassen bygget opp med brystning og pillarer av gråstein.

Fasadene har et herlig samspill mellom horisontale og vertikale linjer, mellom symmetriske og assymmetriske felt, gråstein og  malt panel som skaper en lun og fin kontrast. Vinduene varierer fra store karnappvinduer, og dels ganske små flatbuete vinduer som er innsatt i muren. Vinduens plassering og utforming gir et samspill og en variasjon mellom lyse og mørke partier i alle rom.

Stuen er romslig med et stort vinduskarnapp mot syd-vest. Høy himling og rustikt bjelketak gir rommet en historisk og særegen følelse. Stuen har liggende panel og peis av teglstein. Spisestuen er i forhold til stuen mer intim med bred vindusnisje på kortveggen. Veggene i dette rommet er pusset og malt, gulvet er av tre og lagt i rutemønster.

Interiøret er i all hovedsak opprinnelig, bortsett fra kjøkken og bad. Her er det utført utskiftninger og modernisering. Kjøkkenet er fra 2013 og innredningen er bygget av Walløe & Nilsen. Det er malte fronter og benkeplate i eik. Badet ble pusset opp i 2012 i regi av nåværende eier.

Byggeår

1935

Tomteareal

1726m2

Parkering

Parkering i carport og på egen tomt. Det er innstallert elbil-lader i carport.

Oppvarming

- Elektriske varmekabler på bad og vaskerom
- Varmepumpe

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.

Tilstandsrapport

Datert 04.06.2024

Tilstandsrapport utført av

Knut Farestvedt

Ansvarlig megler

Tommy Kaland
Partner/Eiendomsmegler MNEF
tk@kapa.no
92 80 64 87

Kaland & Parnerts

Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832

Salgsoppgavedato

26-06-2024

Kart
Kråkenesveien 43, 5152 BØNES

Se flere boliger i området

Meny